L’Incendi de Pujalt, crema 42 hectàrees de vegetació agrícola i forestal

L’incendi  declarat aquest dimecres va afectar al terme municipal de Pujalt on s’han cremat 42 hectàrees de terreny principalment agrícola i marges de massa forestal, el fum provocat per l’incendi  va fer-se molt visible des de tots els pobles de l’altiplà de la Segarra. 

El foc va començar en una finca agrícola a la zona del Camí de Cal Rubió municipi de Pujalt, cap a un quart de sis de la tarda i poc desprès es va propagar  en un paller pròxim, que va quedar totalment calcinat.

La lluita per controlar l’incendi va ser dura, ja que el vent bufava fort i es va propagar ràpidament direcció al Pla de la Llacuna i  va arribar a les portes del nucli de Pujalt.

Fins al lloc dels fets hi van arribar a desplaçar 32 dotacions, 27 dotacions terrestres i tres d’aèries, que aprofitaren les darreres hores de llum per intentar controlar el foc.

Els bombers van comptar amb la col·laboració de l’ADF i veïns dels pobles de la zona afectada que portaven aigua amb els tractors, de ben segur que la rapidesa i eficàcia dels pagesos i els veïns va ser un fet decisiu per encerclar i controlar el foc dues hores després, segons les estimacions dels bombers a ¾ de vuit del vespre ja no hi havia flama i l’incendi estava en fase de control.

L’Ajuntament de Pujalt vol agrair la col.laboració dels Bombers de la Generalitat, l’ADF, els veïns de la zona i als pagesos de Pujalt  la mobilització gràcies a la qual es va poder controlar l’incendi malgrat les difícils condicions.

Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 08.17 hores d’aquest matí l’incendi, en aquest moments continuen remullant la zona afectada pel foc una dotzena de dotacions entre camions d’aigua i els vehicles de comandament.

Els Agents Rurals investiguen ara les causes de l’incendi, però tot apunta que s’ha originat en una màquina segadora que treballava a la zona.

Deixa un comentari